11 مورد از مهم ترین خطرات خروپف

خطرات و عوارض خروپف و خرخر

 

آپنه خواب شدید، خطر مرگ زودرس را به همراه می آورد، اما حتی اختلالات خواب خفیف تا متوسط مانند خروپف ​​هم می تواند با بیماری های قلبی، کاهش عملکرد جنسی و سایر مشکلات مرتبط باشند.

دکتر متخصص درمان خروپف
دکتر مصطفی امیری متخصص اختلالات خواب

ممکن است شما به خروپف به چشم یک مشکل خواب گاه ناخوشایند یا خجالت آور نگاه کنید. اما قبل از این که خروپف تان را یک امر عادی و پیش پا افتاده تلقی کنید، این را در نظر بگیرید: افرادی که خروپف شان به علت آپنه شدید خواب ایجاد می شود، 40 درصد بیشتر از همسالان شان احتمال مرگ زودرس دارند. دکتر مصطفی امیری، فوق تخصص اختلالات خواب از اسپانیا، مدیر پزشکی کلینیک خواب بهرست و مجموعه پزشکان جایروس، هشدار می دهد که این اختلال خواب با بسیاری از مشکلات سلامتی، از بیماری های قلبی گرفته تا افسردگی مرتبط است.

در ویدئو زیر ببینید: چه نوع خروپف هایی نياز به پيگيری دارد؟

چنانچه نسبت به ابتلا به آپنه خواب در خود آگاه هستید، یا خروپف می کنید، در اینجا 11 وضعیت پزشکی مرتبط با خروپف و آپنه خواب قید کرده ایم که باید بدانید. در صورتی هم که از این امر اطلاعی ندارید، اما مشکوک به آن هستید، توصیه می کنیم هر چه زود تر نسبت به ملاقات با یک متخصص اختلالات خواب مشورت نمایید.

 

سکته مغزی

خطرات خروپف
سکته مغزی

تجزیه و تحلیل داده ها در حوزه سلامت در یک مطالعه خواب نشان می دهد که شدت خروپف با خطر ابتلا به آترواسکلروز کاروتید (باریک شدن شریان های گردن به دلیل رسوبات چربی به نام پلاک) مرتبط است که در نتیجه منجر به سکته مغزی می شود. به عبارت ساده تر، هر چه خروپف تان در طول شب بلندتر و طولانی تر باشد، خطر ابتلا به سکته مغزی بیشتر است. با درمان خروپف می توانید به خود کمک کنید تا از این مشکل در امان باشید، به ویژه در صورتی که دچار خواب آلودگی روزانه می شوید یا چنانچه همسر تان به شما می گوید که تنفس تان در خواب متوقف می شود، یا اگر دچار مشکلات دیگری مانند فشار خون بالا هستید. مواردی که ذکر شد، همه از علائم آپنه خواب به شمار می روند.

 

بیماری قلبی

خطرات خروپف
بیماری قلبی

دکتر امیری می گوید: “همه ما این را می دانیم که آپنه خواب با مشکلات قلبی عروقی، مانند فشار خون بالا و بیماری عروق کرونر مرتبط است و در نهایت منجر به احتمال حملات قلبی می شود.” در واقع، داده ها نشان می دهد افرادی که دارای آپنه خواب هستند، دو برابر بیشتر احتمال ابتلا به بیماری های قلبی غیر مرگبار و حملات قلبی مرگبار دارند. درمان این اختلال خواب موثر است: مطالعات بالینی نیز نشان داده است که درمان آپنه خواب با فشار هوایی مداوم مثبت (CPAP) باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی در افرادی می شود که به آپنه خواب مبتلا نیستند.

 

آریتمی

خطرات خروپف
آریتمی

افرادی که مدت زیادی است خروپف می کنند یا آپنه خواب دارند، احتمال ابتلا به ریتم نامنظم قلب یا آریتمی را افزایش می دهند. محققان دریافتند افرادی که به آپنه خواب مبتلا هستند، بیشتر احتمال دارد که اپیزود هایی از فیبریلاسیون دهلیزی، شایع ترین نوع آریتمی، به نسبت افرادی که آپنه خواب ندارند و افرادی که آپنه شان با CPAP درمان می شود، داشته باشند. دکتر امیری همچنین می گوید: آپنه ممکن است بر سیستم هدایت قلب تاثیر بگذارد. یا ممکن است فراگیر تر شود، زیرا آپنه انسدادی خواب به نظر می رسد که دهلیز چپ را در طول یک بازه زمانی طولانی گسترش می دهد.

 

بیماری ریفلاکس معده

به گفته دکتر امیری، بیماری ریفلاکس معده، یا GERD، در افراد مبتلا به آپنه خواب بسیار رایج است. افرادی که آپنه خواب دارند ممکن است به علت راه تنگی که موجب مسدود شدن گلوی شان در طول خواب می شود، به بیماری ریفلاکس معده نیز مبتلا باشند. این وضعیت می تواند باعث ایجاد تغییراتی در فشار شود که ممکن است محتویات معده را به مری وارد کنند. هم بیماری ریفلاکس معده و هم آپنه خواب با داشتن اضافه وزن در ارتباط هستند و به نظر می رسد که در هر دو، با رسیدن به وزن نرمال برطرف گردند.

 

آسیب های خطرناک

خطرات خروپف
تصادف

این یکی از خطرات بسیار جدی محرومیت از خواب ناشی از خروپف یا آپنه خواب است. دکتر امیری می گوید: خواب آلودگی روزانه می تواند تا جایی تنش زا باشد که شما و افراد نزدیک تان را در معرض خطر قرار دهد. اگر خروپف یا آپنه خواب موجب خستگی شما شده باشد، احتمال به خواب رفتن تان در طول روز وجود دارد، و شاید این اتفاق در هر زمانی، مثلا حین رانندگی رخ دهد. تجزیه و تحلیل اطلاعات پایگاه سلامتی و داده های راهنمایی و رانندگی بر روی 618 بزرگسال بالای 10 سال نشان داد که هرچه افراد خواب آلودگی بیشتری در طول روز احساس کنند، خطر تصادف با وسائط نقلیه افزایش می یابد. این خطر در مواقعی که فرد به تنهایی رانندگی کند، بیشتر نیز می شود.

 

مشکلات سلامت روان

افسردگی

به گفته دکتر امیری، “آپنه خواب می تواند بر سلامت روان تان نیز تأثیر بگذارد و منجر به بروز مشکلات عدیده ای، از بد خلقی ناشی از عدم خواب کافی گرفته تا افسردگی شدید شود.” در واقع، ارتباط بین آپنه خواب، خروپف و افسردگی به خوبی اثبات شده است. مطالعه اخیر بر روی 74 فردی که خرخر می کردند، نشان داد که افراد بیشتر از خواب آلودگی روزانه شکایت می کنند، احتمال ابتلا به افسردگی خفیف یا علائم اضطراب در آن ها بیشتر است. محققان همچنان در حال بررسی این رابطه هستند و گمانه زنی های زیادی در خصوص آن وجود دارد. اما به طور کل، به نظر می رسد درمان آپنه خواب در کاهش افسردگی موثر واقع می گردد.

 

سردرد

عوارض خروپف
سردرد

آیا اغلب با سردرد از خواب بیدار می شوید؟ این تنها به خاطر شکایت همسر شما نسبت به خروپف تان نیست. براساس تحقیقات اخیر که بر روی 268 نفر که دچار افسردگی عادی شده بودند، انجام شد، محققان ارتباط بین سردرد صبحگاهی و اختلالات خواب، از جمله بی خوابی و آپنه خواب را کشف کردند. شگفت آور نیست، افرادی که خرخر می کنند با سردرد مکرر از کاهش کیفیت زندگی خود شکایت کنند.

 

نوکتوریا

ادرار شبانه
نوکتوریا

بیدار شدن از خواب در شب، بیش از 2-3 بار جهت استفاده از دستشویی، وضعیتی است که نوکتوریا نام دارد. برای برخی افراد، این مورد، شامل از دست دادن کنترل مثانه نیز می شود. نوکتوریا همچنین با خروپف هم در مردان و هم زنان ارتباط دارد. تحقیقات نشان می دهد که مردان بالای 55 سال که اغلب به دلیل دستشویی رفتن از خواب بیدار می شوند، ممکن است هم بزرگ شدن خوش خیم پروستات و هم آپنه انسدادی خواب داشته باشند. مطالعه دیگری نیز نشان داد که ارتباط تنگاتنگی بین دو وضعیت پزشکی وجود دارد.

 

رضایت جنسی کمتر

عوارض خروپف
نارضایتی جنسی

تحقیقی بر روی 827 مرد بزرگسال اثبات کرد که هر چه آنها بیشتر و با صدای بلند تری خرخر کنند، بیشتر احتمال دارد سطح پایینی از رضایت جنسی را گزارش دهند، حتی اگر تجزیه و تحلیل سلامت بالینی آنها نشانه های فیزیولوژیکی کاهش پاسخ جنسی را نشان ندهد. دکتر امیر در این خصوص توضیح می دهد که بسیاری از افراد تحت تاثیر خروپف شان تمایل به برقراری روابط صمیمانه با همسرشان ندارند. درمان اختلالات خواب معمولا می تواند شما را به حالت نرمال خود بازگرداند.

 

پیامدهای جنینی

خطر خروپف
پیامدهای جنینی

معمولا به دلیل افزایش وزن در سه ماهه آخر بارداری، خروپف رخ می دهد. دکتر امیری می گوید: نگرانی بیشتر این است که این خروپف با افزایش خطر ابتلا به مشکلات جنینی نیز همراه است. ارتباط این دو هنوز روشن نیست، اما واقعاً شگفت انگیز است که اختلالات خواب می توانند تقریبا بر هر جنبه های سلامت ما تاثیر بگذارد. زنانی که در دوران بارداری با صدای بلند خروپف می کنند، باید با پزشک خانوادگی یا متخصص زنان خون مشورت کنند.

 

اضافه وزن

علت خروپف
چاقی و اضافه وزن

بنا به گفته دکتر امیری، نیمی از افراد دارای اضافه وزن نیز آپنه خواب دارند. بخشی از این امر به دلیل وزن اضافی است که در اطراف گردن ایجاد شده و باعث می شود که تنفس کشیدن در شب دشوار شود. خوشبختانه کاهش وزن، علائم مربوط به اختلالات خواب را بهبود می بخشد. اگر اضافه وزن دارید و همسر یا سایر اعضای خانواده شما را در مورد خروپف تان سرزنش می کنند، با پزشک خود در مورد ارجاع به یک متخصص خواب صحبت کنید. فرقی نمی کند که خروپف تان سبک باشد یا سنگین، درمان شما (و البته خانواده تان) را به آغوش خواب خوب باز می گرداند.

دوست عزیز، چنانچه به طور مداوم از مشکل خروپف رنج می برید و این امر موجب ناراحتی همسر و عزیزان تان شده است، همین امروز با کلینیک خواب ما تماس حاصل نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا